Nygatan 14, Umeå, Sverige Svetsarvägen 15, Solna, Sverige Södra Vägen 34, Göteborg, Sverige Kyrkogatan 17, Lund, Sverige 010-195 92 10

Continuous Integration & testautomation

Continuous Integration

För att bli en agil organisation behövs ett väl fungerande system för Continuous Integration. Vi hjälper er hela vägen till en lyckad implementation.

Genom kontinurlig integration kan organisationen hela tiden testa sig själv och sitt arbete under hela processen, istället för att vänta till slutleverans. Nyckeln är att göra tester och integration i olika steg beroende på hur systemet ser ut i form av systemtyp, storlek och antal moduler. Det är även viktigt att testmiljön tidigt verifierar det som ofta ger problem och ge snabb feedback till användaren, men samtidigt göra gedigna tester som ger god förståelse för helheten. Allt för att säkerhetsställa kvaliteten.

Vi på Agiltec vet att teststegen är avgörande för framgång. Det uppnås med flera steg, mer och mer omfattande, vilket i sin tur höjer kvaliteten på aktuell mjukvaruversion allt eftersom vi passerar teststegen. Det är också viktigt att testerna och miljön underhålls för att hela tiden skydda systemet mot införande av fel. Därför måste ny funktionalitet efterhand säkras upp med nya tester i CI.

Testautomation

I det agila arbetssättet är snabb och exakt feedback på varje leverans avgörande. Testautomation och kontinuerlig integration är därför fundamentala grundpelare i en agil utvecklingsmiljö.

De automatiserade testerna sköts med hjälp av speciell mjukvara som styr testexevekeringen och utvärderingen av resultatet. Varje test ska ge tydliga resultat som enkelt kan tolkas utifrån krav på funktion och prestanda.

Konceptet är speciellt användbart då man vill testa samma scenario flera gånger för att säkra bibehållen funktionalitet eller ha en högre grad av testtäckning på varje leverans. Testerna kan ofta appliceras på flera nivåer i ett system och är en grundförutsättning för kontinuerlig integration och test. Testerna kan dessutom köras både ofta och snabbt, vilket bidrar till bättre feedback kring produktens kvalitet.

Vi jobbar med Continuous Integration

Hitta fler medarbetare

Erik Backlund

CI/CD-expert, Stockholm

Magnus Westin

Produktägare, Umeå

Per Nordlinder

Senior Agil Coach, Umeå

Mats Löfgren

CI-Expert, Umeå

Johanna Ahnfelt

Scrum Master, Göteborg

Mårten Persson

Scrum Master, Umeå

Offert / Fråga

  • Beskriv kortfattat din förfrågan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Offert / Fråga